söndag 30 januari 2011

15 år senare tar jag mig i kragen

"Jag skulle ha börjat dansa när jag var liten. Nu är det för sent." sa jag när jag var tolv. Nu, sisådär femton år senare, har jag tagit mig i kragen. (Eller jag har väl gått danskurser förut, men aldrig annat än på skämt. Street och hiphop - jag, med stora byxor och attityd liksom, hur seriöst kan det bli?) Nu, idag har jag börjat dansa balett! Det var det som var kursen som jag skulle läsa på Medborgarskolan, som jag skrev att jag anmält mig till fast jag egentligen inte vågade. Det är balett på nybörjarnivå, steg 2 (och därav min fruktan) för vuxna. Pliéer och relevéer, klassisk musik, räcken... all in! Roligt och alldeles lagom svårt, vad det verkar. Så jag ska fortsätta, helt klart!

En klok kursare sa en gång att det bara är att köra, att man inte får skylla på att det är för sent. Han själv hade tagit tag i sin trummisdröm vid 25 (ca) års ålder, efter många år av ickespelande. Och nu är han faktiskt bra! Sen kanske inte jag kan bli någon proffsdansös, men det gör faktiskt inget alls. Den karriären hade nog ändå varit över vid min ålder. :)


Det var alltså ungefär då jag skulle ha börjat(fortsatt?) dansa om det skulle va nåt dansande alls? Jag och min kusin runt -87 eller så.

5 poäng till den anonyme gissaren som trodde på fortsättningskurs i balett, och konversationskurs i Franska! Började nämligen läsa franska också förra veckan, men inte på medborgarskolan utan "bara" med några klasskompisar och böcker.

Hej hej!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så glad för din skull att du vågade börja dansa balett! Vad kul! Jättemodigt! Fortsätt! Ge dig inte! Visste du att jag också drömt om att få dansa balett, särskilt sen jag blev äldre!! När jag ser en balettuppvisning blir jag såååå fascinerad, alldeles varm inombords och tänker: ATT jag inte började dansa! Jag skulle ha älskat det!! Men är man 63 år är det definitivt försent...suck.
Moster Anna

Fröken Larsson sa...

Det är du som väljer om det är för sent! Nybörjarnivå är alltid nybörjarnivå. OCh jag lovar att man inte behöver sträcka sig mer än man kan och vill. Det finns kurser som är för vuxna, även såna som är för 60+are BARA. Vet inte hur det är med just balett, om de har 60+nybörjarbalett, men finns det nånstans i Sverige så är det i Stockholm. Och jag tror VERKLIGEN att man ångrar mer sånt man inte vågade än sånt man vågade som var för svårt. Testar man så vet man i alla fall, då kanske man inte är så sugen längre. Heja Anna!

Samuel Larsson sa...

Wohoo! Balett! Bra jobbat. Japp aldrig försent, instämmer. sssam

malin sa...

Anna: Du har nog bättre förutsättningar än mig oavsett ålder, så det är kanske inte riktigt bara årtalen det hänger på ;)

småsaker, stora frågor, illustrationer och tro