måndag 20 december 2010

Rebecka af Säffle


... är namnet på detta verk. Det är ett av höstens större skolprojekt, praktisk konsthistoria, som handlade om att lära sig om en konstnär och måla av en tavla som denne gjort i samma teknik som denne använde. Min konstnär var Tizian och verket jag målade av, eller gjorde en parafras (förändring, ung) på var Isabella of Scottland. (Gemål till kejsaren Karl V på 1500-talet, för den som är intresserad.) Tekniken är ett slags lager på lager- oljemåleri, även kallat skiktmåleri.
Vi hade utställning med klassens parafraser i musikhögskolans konsthall tills idag. Som totalt opartisk bedömare säger jag att den var fantastisk.
Nu börjar jullovet - som det kanske inte heter på universitetet men som jag aldrig kommer att sluta säga! - och jag har inte köpt en enda julklapp. Har inte funderat ut något heller. Och inte skickat några julkort än. Så du som känner stress: Du är inte sen. Eller... du är i alla fall inte sen ensam.

4 kommentarer:

Elina och co sa...

WOW! Du är ju så duktig! Älskar att du fångat fingrarna på pricken. Kram till dig, må du få en skön jul. Kärlek E

Tussilago sa...

å så typiskt! nedplockad dan innan jag skulle dit..men galet grym du e!!o tänk att jag känner dig, det e härligt! fick se den på kort iaf.. kram!

josef mellergård sa...

Bild-Googlade på våghustorget, dont ask, och då kom din blogg upp. Oklart. Hur som helst, hoppas jag sagt det tidigare men om inte: Den här målningen är banne mig briljant!

Sjukt bra helt enkelt!

/josef mellergård

Fröken Larsson sa...

Hmm, spännande både att bildgoogla våghustorget och att min blogg kom upp då. I och för sig, jag vet ju varför, gjorde nåt projekt om det som jag bloggade om. Jaha, nu blev det genast lite mindre spännande.
Tack för kommentaren! Jag blev glad.

Vill också passa på att skriva en rättelse: Tavlan jag gjorde en parafras av heter ju Isabella of Portugal, inte of Scottland. Fint med koll!

småsaker, stora frågor, illustrationer och tro