måndag 11 juli 2011

När man är en tant

... kan man faktiskt tycka att livet är trevligt. Säga "tänk vad bra man har det" varje kväll innan man får hjälp i säng. Eller så besväras man av värk och av att höra dåligt (och vägrar använda hörapparaten) och tycker att livet är bedrövligt. Eller så har man ännu mer värk, men har ändå livsglädjen kvar. Man kan vara grundlöst uttråkad där man sitter och tittar på tv-shop hela dagarna. Och man kan ha det riktigt mysigt med sitt kaffe och sina mängder av kakor och bullar (eftersom man inte har någon anledning alls att hålla igen på kalasandet) framför favorit-tvserien. Man kan ha varit med om både glädje och sorg och ser med perspektiv på sitt liv, och delar med sig av goda råd till mer oerfarna lyssnare.

Ibland har jag blivit rädd för att bli gammal. Men egentligen är de bara som vi - fast mer. Det verkar, som vanligt, vara inställningen som spelar huvudrollen.

Alla borde jobba inom hemtjänsten någon gång.

2 kommentarer:

Emma T sa...

Oja! Jag får känna på ett litet uns av detta som kassapersonal på Apoteket. Många äldre kommer med sina piller och krämpor, men de flesta kommer med ett tacksamt leende och kämpar på. Det är stort! Vi unga har att lära av dem... Du, jag läste förresten en inspirerande artikel (eller vad det nu klassas som) i ämnet, i DN här om dagen. Här kommer länken:

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/manniskan-har-inte-ett-bast-fore-datum

Kram! Och åldras glatt!

Fröken Larsson sa...

Ja jag anar att du också har en del tant-erfarenheter. :) Visst är det härligt... Ska kolla in länken (tack), nyss funkade det inte men jag ska testa igen.
Och jag åldrar på här. Har tex solat hela dan idag, så jag skyndar på det lite. :)
Kram!

småsaker, stora frågor, illustrationer och tro